Formirana Komisija za kapitalne investicije i njena radna tela

VLADA SRBIJE

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić predsedavala je danas konstitutivnoj sednici Komisije za kapitalne investicije, koja će se baviti donošenjem odluka o spremnosti predloga projektnih ideja i projekata u našoj zemlji.

VLADA SRBIJE

U okviru Komisije formirana su radna tela po sektorima zadužena za upravljanje kapitalnim investicijama kroz sprovođenje investicionog programa “Srbija 2025”.

Ona će na mesečnom nivou izveštavati Komisiju o napretku implementacije programa, a Ministarstvo finansija će, prema metodlogiji, voditi integrisanu bazu kapitalnih projekata u cilju praćenja njihove realizacije.

Ovaj program obuhvata projekte u vrednosti od 14 milijardi evra, iz sfere privrede, populacione politike, poljoprivrede, infrastrukture, trgovine i turizama, zdravstva, obrazovanja i kulture i drugih oblasti, čija se realizacija planira u narednih pet godina.

Telu će predsedavati predsednica Vlade, a za potpredsednike su izabrani ministar finansija Siniša Mali, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*