Галерији Матице српске додељена повеља Капетан Миша Анастасијевић

Dodela Povelje Kapetan Misa Anastasijevic.

У среду, 18. децембра у Галерији Матице српске, појединцима, организацијама и компанијама уручене су повеље „Капетан Миша Анастасијевић”. Међу деветнаест лаурета  са територије Аутономне Покрајине Војводине повеља је додељна и Галерији Матице српске  за пројекте у области културе. Признање Капетан Миша Анасатасијевић је примила др Тијана Палковљевић Бугарски, управница Галерије Матице српске.

Dodela povelje Kapetan Misa Anastasijavic

Кроз своју плодну и разноврсну делатност, Галерија Матице српске од свог оснивања до данас, тежи ка развијању и богаћењу српске културе и уметности како у Новом Саду тако и на простору целе Србије. Стога још једно значајно признање попут повеље Капетан Миша Анастасијевић јесте подстицај за бољи и квалитетнији рад.

На свечаној церемонији доделе признања, о пројекту Пут ка врху  говорио је проф. др Радован Пејановић са универзитета у Новом Саду, док је беседу о срспком задужбинарству одржао песник Перо Зубац. Ученици музичке школе „Исидор Бајић“ за ову прилику припремили су две музичке нумере, а др Иван Бошњак, државни секретар у Министарству државне управе и локалне самопураве Србије, захвалио се у име награђених.

Dodela Povelje Kapetan Misa Anastasijevic.

Повеље Капетан Миша Анастасијевић, додељују се у оквиру пројкета Пут ка Врху који заједнички спроводе Агенција „Медиа инвент” из Новог Сада, Новосадски и Београдски Универзитет и Привредна комора Србије. Повеље  су додељене на нивоу Војводине, а 7. априла 2020. године биће уручена признанања на нивоу Републике  Србије.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*