Galeriji Matice srpske dodeljena povelja Kapetan Miša Anastasijević

Dodela Povelje Kapetan Misa Anastasijevic.

U sredu, 18. decembra u Galeriji Matice srpske, pojedincima, organizacijama i kompanijama uručene su povelje „Kapetan Miša Anastasijević”. Među devetnaest laureta  sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine povelja je dodeljna i Galeriji Matice srpske  za projekte u oblasti kulture. Priznanje Kapetan Miša Anasatasijević je primila dr Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerije Matice srpske.

Dodela povelje Kapetan Misa Anastasijavic

Kroz svoju plodnu i raznovrsnu delatnost, Galerija Matice srpske od svog osnivanja do danas, teži ka razvijanju i bogaćenju srpske kulture i umetnosti kako u Novom Sadu tako i na prostoru cele Srbije. Stoga još jedno značajno priznanje poput povelje Kapetan Miša Anastasijević jeste podsticaj za bolji i kvalitetniji rad.

Na svečanoj ceremoniji dodele priznanja, o projektu Put ka vrhu  govorio je prof. dr Radovan Pejanović sa univerziteta u Novom Sadu, dok je besedu o srspkom zadužbinarstvu održao pesnik Pero Zubac. Učenici muzičke škole „Isidor Bajić“ za ovu priliku pripremili su dve muzičke numere, a dr Ivan Bošnjak, državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samopurave Srbije, zahvalio se u ime nagrađenih.

Dodela Povelje Kapetan Misa Anastasijevic.

Povelje Kapetan Miša Anastasijević, dodeljuju se u okviru projketa Put ka Vrhu koji zajednički sprovode Agencija „Media invent” iz Novog Sada, Novosadski i Beogradski Univerzitet i Privredna komora Srbije. Povelje  su dodeljene na nivou Vojvodine, a 7. aprila 2020. godine biće uručena priznananja na nivou Republike  Srbije.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*