Gasovod kroz Srbiju stigao do Mađarske – dnevno se postavi 1,5 km cevi

РТВ (Слободан Габрић)
ELEBIT –

Izgradnja magistralnog gasovoda kroz Srbiji stigla je granice između Srbije i Mađarske. U toku su radovi u Opštini Kanjiža, kod sela Velebit i Vojvode Zimonjića na postavljanju cevi. Reč je o izgradnji gasovoda od Bugarske do Mađarske i ukoliko sve bude teklo po planu planirani radovi za priključak na ruski gasovod „Turski tok“ biti završeni kako je najavljivano – do kraja ove godine.

RTV (Slobodan Gabrić)

Radnici srpsko-ruskog preduzeća „Gastrans“ rade užurbano i koriste lepo vreme kako bi oko poslednjih 10 kilometara postavljanja magistralnog gasovoda koji treba da bude priključen na „Turski tok“ od granice Bugarske pa do Mađarske završili u planiranom roku.

„Ovaj južni tok donosi sigurnost u snabdevanju gasom ne samo Srbije nego svih zemalja kroz koje gasovod prolazi, a samim tim i za republiku Mađarsku, a verovatno za Austriju i Nemačku. Ovo će sigurno u materijalnom smisli biti dobra prihodovna strana“, kaže Miloš Kravić, predsednik SO Kanjiža.

Izgradnja magistralnog gasovoda dugog 400 kilometara treba da u budućnosti garantuje i energetsku sigurnost Srbiji.

Radnici kažu da se dnevno postavi i do 1.500 metara gasovoda. Radovi su započeti krajem aprila i veliki je broj domaćih kompanija angažovan. Gradnja ne remeti život lokalnog stanovništva.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*