Gojković: Opozicija etiketira novinare, članovi Vlade i Vučić uvek odgovaraju na sva pitanja

Ministarka kulture i informisanja Maje Gojković danas je povodom saopštenja Stranke slobode i pravde (SSP) povodom Svetskog dana slobode medija izjavila da niko nema prava da etiketira i deli novinare, pogotovu ne da njihovu podobnost određuje na osnovu redakcije u kojoj rade.

 

Gojković: Opozicija etiketira novinare, članovi Vlade i Vučić uvek odgovaraju na sva pitanja

Foto: 021.rs
Takav odnos vodi ka urušavanju jednog od stubova demokratskog sistema čiji su oni nosioci“, navela je Maja Gojković u pisanoj izjavi, koju je prenelo Ministarstvo.
Prema njenim rečima, oni koji neretko dele građane Srbije, sada koriste Svetski dan slobode medija da dele i novinare na podobne i nepodobne, na novinare prvog i drugog reda, u pokušaju da ih diskredituju.
„Brigu za slobodu medija predsednik SSP Dragan Đilas najbolje je pokazao odbijajući da odgovora na pitanja novinara, a aroganciju i grubost u ophođenju sa javnošću prilikom svakog sučeljavanja sa činjenicama pokazao je pretnjama i prezenterima vesti i najavljivanjem tužbe“, navela je Maja Gojković.
Ona je istakla da za razliku od Đilasa, članovi Vlade i predsednik Srbije Aleksandar Vučić uvek odgovaraju na sva pitanja, bez obzira iz kog medija dolaze, a činjenica da nikada nije tužio nijednog novinara i nijedan medij najbolje govori o „njegovom doprinosu slobodi medija i razumevanju značaja njihovog rada“.
Stranka slobode i pravde zahvalila je danas profesionalnim novinarima koji svakoga dana rizikuju da bi građani Srbije bili u prilici da se na retkim nezavisnim medijima informišu istinito i pravovremeno i ocenila da se Svetski dan slobode medija dočekuje u uslovima paralelne realnosti koju kreiraju režimski mediji u kojima dominira Vučić.
Autor: FoNet

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*