GRADNJU OBJEKATA MORA PRATITI DOKUMENTACIJA

Gradonačelnik Ljubiša Petrović održao je danas sastanak sa predstavnicima građevinskih preduzeća, na kojem je razgovarano o uključivanju struke i većeg broja institucija prilikom donošenja regulacionih planova, s ciljem  njihovog unapređenja, kao i o mogućnosti smanjenja administrativne takse za investitore.
„Kada je riječ o  građevinskoj renti koja se plaća Gradskoj upravi, ima prostora za njeno smanjenje. Bazna cijena kvadrata koja je povećana prije 2-3 godine sa 600 KM na 700, trebalo bi da se koriguje i vrati na prvobitni iznos“, smatra Petrović.  On je pojasnio da bi se na ovaj način investitorima olakšala izgradnja,  uz neophodnost  poštovanja dobre urbanističke prakse i regulatornih  propisa.
„Ne smijemo dozvoliti da nam niču zgrade, da budu u potpunosti završene, a da nemaju građevisnku dozvolu“, upozorio je Petrović. On je dodao da mora biti pojačana odgovornost i  gradskog  Odjeljenja za inspekcijske poslove, koje će o svojim rezultatima rada izvještavati Kabinet gradonačelnika.
„Nedopustivi su dvostruki aršini prema investitorima, želimo jednak i pravičan odnos prema svima“, poručio je gradonačelnik.
Samostalni stručni saradnik za pripremu lokacijskih uslova Borjan Maksimović istakao je da Gradska uprava nastoji da više urbanizuje Grad, a da se gradnja izvodi na širem urbanom području.
„Želimo da izgradnju poslovnih objekata usmjerimo ka industrijskim zonama, a višeporodičnih kolektivnih  i stambeno-poslovnih objekata  u širem urbanom području“, rekao je Maksimović.
On je najavio da će u narednom peridu biti češće organizovani sastanci sa predstavnicima građevinskih preduzeća, s ciljem bolje saradnje sa nadležnim gradskim odjeljenjima i Kabinetom gradonačelnika.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*