Haos na glasanju za kandidata demokrata

Гласање за предсједника у САД

Rezultati unutarstranačkih izbora Demokratske stranke u Ajovi za kandidata za predsjednika SAD za sada nisu objavljeni zbog tehničkih problema.

Glasanje za predsjednika u SAD

Demokratska stranka u ovoj američkoj državi saopštila je da postoji kašnjenje u dostavljanju rezultata i da očekuje da će „brojevi stići tokom dana“.

Glasači su se juče izjašnjavali u više od 1.600 škola, biblioteka i crkava.

Iako rezultati još nisu objavljeni, nekoliko kandidata tvrde da su u vođstvu, prenio je Bi-Bi-Si.

Senator iz Vermonta Berni Sanders govorio je o svojoj pobjedi, citirajući unutrašnje podatke iz kampanje prema kojima je ispred Pita Batigiga, bivšeg gradonačelnika Saut Benda u Indijani.

Batigig je izjavio da će, „prema svim indikacijama“, on ići kao pobjednik na sljedeće glasanje u Nju Hempširu.

Portparol demokrata u Ajovi Mendi Meklur izjavila je da su „utvrđene nekonzistentnosti u dostavljanju tri seta rezultata“.

– Ovo je samo pitanje dostavljanja rezultata, aplikacija nije pala i ovo nije hakovanje ili upad. Osnovni podaci su u redu i papirni trag je zdrav i samo će biti potrebno više vremena za dostavljanje rezultata – izjavila je Meklurova.

Kandidati se nadaju pobjedi u prvom glasanju u okviru kampanje za odabir kandidata ispred Demokratske stranke koji će se 3. novembra suprotstaviti predsjedniku SAD Donaldu Trampu na izborima za čelnu poziciju u Bijeloj kući.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*