Hapšenje poreskog inspektora u Prijedoru – primio mito od pet hiljada KM

Poreski inspektor iz Prijedora uhapšen je jutros zbog sumnje da je primio mito od 5.000 maraka. Nezvanično, uhapšen je N.B. Akciju je podržala i Poreska uprava.

Pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, uz podršku prijedorske policije, izvršili su pretrese službenih i privatnih stambenih prostorija koje je optuženi koristio.

Kako je saopšteno iz MUP-a, inspektor je uhapšen u službenim prostorijama prijedorskog područnog centra Poreske uprave Republike Srpske, nakon samog izvršenja krivičnog djela. Kod njega je pronađen novac, ali i drugi predmeti koji mogu poslužiti u krivičnom postupku.

Nakon završene kriminalističke obrade, uhapšeni inspektor biće predat Republičkom javnom tužilaštvu, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske se zahvalilo građanima koji su prijavili ovaj slučaj.

– Pozivam i sve druge građane da prijavljuju ovakve slučajeve, kako bi se odgovorni za ova krivična djela procesuirali – istakla je načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

Miljanovićeva je navela da su N.B. uhapsili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske na području Prijedora u okviru akcije kodnog naziva „Svodna“, koja se sprovodi pod nadzorom republičkog Tužilaštva, a usmjerena je na suzbijanje krivičnih djela koruptivnog karaktera na području Republike Srpske.

U saopštenju Poreske uprave Republike Srpske navedeno je da je jedan od strateških ciljeva u njihovom radu, osim borbe protiv sive ekonomije, i podrška suzbijanju korupcije i kriminala.

– Po dobijanju zvaničnih informacija o ovom predmetu od istražnih organa, u skladu sa zakonom odlučićemo i o pokretanju disciplinskog postupka protiv ovog inspektora. Odlučni smo da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela i koji ih čine, tako da ove aktivnosti idu u prilog tome – saopšteno je iz Poreske uprave.

Građani Prijedora su saglasni – mitu i korupciji mora se stati u kraj. Osuđuju ovakve postupke i ističu da treba uhapsiti sve one koji se bave korupcijom.

Poreska uprava Republike Srpske još jednom je pozvala građane da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja službenika Poreske uprave.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*