Hofman: Od danas zatvaranje šest prelaza između Srbije i BiH

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

SARAJEVO –

Savetnik direktora Granične policije BiH Svevlad Hofman izjavio je da je Srbija pokrenula operaciju zatvaranja određenog broja graničnih prelaza prema BiH i da je o tome obavestila bosanskohercegovačke agencije.

On je za sarajevski portal Klix rekao da će od četvrtka u 7 sati biti zatvoreni granični prelazi Bazinovci i Jamena koji su u nadležnosti Terenskog ureda Severo-istok sa sedištem u Bijeljini, pogranični prelaz Zvornik i GP Bajina Bašta Skelani.

FOTO TANJUG/ TANJA VALIC/ bk

Zatvoreni će biti i granični prelazi Most i Mokronozi u nadležnosti Terenskog ureda Višegrad, dodao je Hofman.

Kako je rekao, za saobraćaj će i dalje biti otvoreni granični prelazi Ljubovija-Bratunac, Međunarodni GP Šepak, Mali Zvornik i Karakaj.

„Saobraćaj će se na tim graničnim prelazima odvijati normalno“, rekao je Hofman i istovremeno apelovao na građane BiH da ukoliko mogu odlože putovanja van zemlje kako ne bi imali komplikacije pri povratku jer se situacija u mnogim zemljama „menja iz sata u sat“.

Prelaz Prohor Pčinjski od sutra zatvoren

Granični prelaz Prohor Pčinjski od sutra u 7.00 sati biće zatvoren za putnike i putnička vozila, a u skladu sa dogovorom sa vladom Srbije, saopštilo je večeras severnomakedonsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je saopšteno, svi putnici će se preusmeravati na granični prelaz Tabanovce – Preševo, prenosi MIA.

Vlada Srbije ranije danas je saopštila da će jedna od mera sprečavanja pojave, širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19 biti i preusmeravanje međunarodnog putnog saobraćaja na glavne granične prelaze, kao i da će privremeno biti zatvorena 44 manja i povremena granična prelaza.

IZVOR:TANJUG

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*