„Humanitarni ponedeljak“ na Štrandu za Lazara Arsenića

NOVI SAD –

U ponedeljak 10.05. je u okviru akcije „Humanitarni ponedeljak“ za osmogodišnjeg Lazara Arsenića prikupljeno 37.440,00 dinara, pa će se akcija prikupljanja sredstava ponoviti u ponedeljak 17.05. Tog dana, ulaz na plažu se neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca u skladu sa njihovim finansijskim mogućnostima. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć biće postavljene uz kapije Štranda od 8 do 19 časova.

Osmogodišnji Lazar Arsenić iz Novog Sada je sa nepune dve godine dobio dijagnozu autizma, od tada kreće sa defektološkim i logopedskim tretmanima. Psihološkim testiranjem 2017. godine Lazar dobija dijagnozu umerene retardacije, jedina nada su tretmani matičnim ćelijama koji stimulišu „uspavane“ delove mozga i pomažu pri govoru. Za autizam ne postoji lek, ali se slika stanja deteta može ublažiti intenzivnim tretmanima koji su izuzetno skupi.

human

Izvor: JKP Gradsko zelenilo

Ovim putem JKP „Gradsko zelenilo“ obaveštava građane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve mogu doneti na glavnu blagajnu Štranda.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*