Informatikika obaveštava građane da od jutros rade svi šalteri pisarnice u Gradskoj kući.Nisu ugoženi lični podaci građana

JKP „Informatika“ obaveštava gradjane, da od jutros rade svi šalteri pisarnice u Gradskoj kući. Sistem i podaci Predškolske uprave su osposobljeni i  počela je  da radi u punom kapacitetu. Puštena je u funkciju kompletna gradska mreža, upaljeni su svi računari da bi se uradio monitoring kako bi se utvrdilo oštećenje mreže i eventualno prisustvo štetnih virusa kao i njihovo uklanjanje. Stubići u centru koji sprečavaju ulazak vozila u pešačku zonu od jutros ponovo rade.

Trenutno se radi na pokretanju sistema za gradski budžet i gradska plaćanja. Još jednom napominjemo da nisu ugroženi lični podaci građana, da su sačuvani svi podaci o uplatama i da njihovo čitanje i korišćenje nije ni bilo meta napada te stoga nema razloga za brigu. Kao što smo ranije naveli sve račune moguće je plaćati na naplatnim mestima JKP „Informatika“ Novi Sad, završavaju su računi za februar mesec, radi Gradska uprava za uranizam kao i Gradska poreska uprava, ponovo je u funkciji video nadzor grada u koji uvid ima Policijska uprava.

Molimo građane i zaposlene u gradskim upravama da budu strpljivi jer ulažemo sve napore da se sistem što pre oporavi i vrati u stanje pre teškog hakerskog napada koji se dogodio 1. marta. Ovom prilikom želimo da se zahvalimo zaposlenima JKP „Informatika“, radnicima gradskih uprava, svim privatnim IT kompanijama, a posebno ljudima iz Bezbednosno informativne agencije na danonoćnom radu i pružanju logističke podrškeda Grad Novi Sad što pre profunkcioniše i sve službe prorade u punom kapacitetu. Javnost će blagovremeno biti obaveštena  kada budu pokrenuti i pušteni u rad ostali gradski servisi.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*