Iran: Vrhovni komandant upozorava na tišinu protiv okrutnog plana ‘veka posla’

Teheran, 31. januara, IRNA – Načelnik Generalštaba iranskih oružanih snaga general-major Mohammad Bakeri u odvojenim porukama ministrima odbrane i komandantima vojske muslimanskih država upozorio je na posledice ćutanja protiv surovog plana sporazuma  veka, rekavši da je suprotstavljanje Nelogičan i ilegalan potez američkog predsednika Donalda Trumpa .

General  je takođe pozvao da se ujedinjuju, otklone razlike, podrže islamski otpor i protjeraju okupatore i uzurpatore.

U porukama se navodi da je otkrivanje američko-cionističkog plana zvanog ‘ugovor veka’ nesumnjivo istorijska i strateška greška koja želi da okupira Palestinu, projekat koji je propao u poslednjih 70 godina.

Komandant je opisao ustupanje svetih Kudsa, kao i jedan veliki deo zapadne obale cionističkom režimu, podelu Palestine, sprečavanje povratka palestinskih izbeglica u njihovu domovinu i razoružavanje otpora i druge stavke sporazuma protiv mudrosti, logike i međunarodnih pravila kao i Povelja UN-a, rekavši da svaki implicitni sporazum, ćutanje ili dvostruka standardna politika prema okrutnom planu može pomoći širenju velikog zapleta izvan Palestine i ciljanju nezavisnosti i suvereniteta drugih muslimanskih država.

Osvrćući se na dostojanstvo, vrlinu, svetost i visoku vrednost Kudsa i Palestine pred islamskim ummetom i sledbenicima drugih božanskih religija, rekao je da je spašavanje palestinskih ljudi i oslobađanje svetih Kudsa i prvih muslimana Kibla prvi prioritet islamskog sveta .

Božijom milošću plan se neće ostvariti; radije će ubrzati pad ovog uzurpatorskog režima stavljajući Izrael u užasan vrtlog, rekao je Bakeri.

Nadajući se da će se sve islamske države i vlade fokusirati na glavnog neprijatelja, SAD i cionistički režim, on je rekao da vojske islamskih država treba ozbiljno da se bave tim problemom.

Ista strategija „Palestine od rijeke do mora i povratka palestinskih izbeglica i održavanja slobodnog i sveobuhvatnog referenduma o sudbini i budućnosti ove nacije“ jedino je praktično rešenje palestinske krize, kazao je.

izvor: IRNA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*