Izbori u BiH: Vozila iz Srbije „preplavila“ Srebrenicu, preminuo kandidat za načelnika opštine

U opštini Srebrenica u Bosni i Hercegovini danas je do 11 sati na lokalnim izborima glasalo 26 odsto građana sa pravom glasa, javio je Radio Slobodna Evropa (RSE) koji prenosi da su tu opštinu u nedelju „preplavili“ automobili s registarskim oznakama iz Srbije.

 

Izbori u BiH: Vozila iz Srbije

Foto: 021.rs (ilustracija)
Na svim parkinzima mogu se videti automobili s registracijama iz Beograda, Loznice, Valjeva, Čačka, Zaječara, Niša, Novog Sada, Bajine Bašte i Šapca.
Član izbornog štaba „Moja adresa Srebrenica“ Sadik Ahmetović rekao je za RSE da je to „organizovana akcija“ Srbije i Republike Srpske i da ona već nekoliko godina i izbornih procesa funkcioniše i niko ne može da utiče da se to spreči.
„Ljudi iz Srbije koji, u većini slučajeva, nemaju nikakve veze sa Srebrenicom, organizovano dolaze, sačekuju ih ekipe na graničnom prelazu i razvoze po biralištima. Fiktivni glasači danas dobijaju i gorivo za svoje automobile“, rekao je Ahmetović i izrazio nadu da će to uspeti da spreče bar za naredne izbore.
Preminuo kandidat SDA
Na dan održavanja Lokalnih izbora u BiH, preminuo je Mirsad Peco, kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Opštine Travnik, potvrdio je za Radio Slobodna Evropa (RSE) predsjednik Kantonalnog odbora SDA Srednjobosanskog kantona (SBK) Asim Mekić.
Mirsad Peco hospitalizovan je prije nekokoliko dana, nakon što mu potvrđena infekcija korona virusom.
Mekić je istaknuo kako očekuje da Centralna izborna komisija (CIK) BiH donese odluku o ponavljanju izbornog procesa za načelnika Opštine Travnik.
Autor: Radio Slobodna Evropa

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*