IZGRADNJA KANALIZACIJE JUŽNO OD ULICE MARIJE BURSAĆ

FOTO:GRAD NOVI SAD

Zbog radova na izgradnji kanalizacije otpadnih voda, od srede 20. septembra, do ponedeljka 6. novembra 2023. godine, određuje se privremena zabrana odvijanja saobraćaja u Veterničkoj ulici u naselju Adice, na deonici od Ulice Marije Bursać do kanala T-803.

Radovi se izvode u okviru prve faze izgradnje kanalizacije otpadnih voda južno od Ulice Marije Bursać do kanala T-803 u naselju Adice u Novom Sadu. Novoplaniranom kanalizacionom mrežom, ukupne dužine 3925 metara, biće obuhvećen deo Veterničke ulice, kao i ulice Atinska (3 kraka), Jefimijina (1 krak), Jovana Konjevića (2 kraka), Milenka Šerbana (2 kraka), Nikole Aleksića, Nova 4, Palićka (2 kraka), Stevana Sinđelića, kao i krakovi 1, 2, 3, 4 i 5, koji se nalaze mimo navedenih ulica.

Vrednost investicije je 208,7 miliona dinara, a rok za izvođenje je 240 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Biće ovo značajan infrastrukturni iskorak za jedno od najbrže rastućih gradskih naselja. U proteklih deset godina na teritoriji Adica izgrađeno je 16 kilometara kanalizacije otpadnih voda, a krajnji cilj je da, u što kraćem vremenskom periodu, kompletno naselje bude pokriveno kanalizacionom mrežom.

 

 

 

IZVOR:BALKANTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*