Izuzev mlađe osnovce, u Boru onlajn nastava

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dalo je saglasnost o prelasku na onlajn nastavu za srednje škole i više razrede osnovnih škola na teritoriji grada na osnovu preporuke gradskog Štaba za vanredne situacije grada Bora, obavestila je pres služba grada Bora.

Izuzev mlađe osnovce, u Boru onlajn nastava 1Foto: Pixabay / Wokandapix

Srednjoškolci i stariji osnovci umesto redovne imaće onlajn nastavu u periodu  od 24. novembra do 4. decembra.

Kako se navodi u informaciji objavljenoj na zvaničnoj FB stranici Grada Bora obrazovno-vaspitni rad će se tokom tog perioda ostvarivati  na daljinu, uz korišćenje odgovarajućih platformi, odnosno sistema za upravljanje učenjem i putem Javnog medijskog servisa Srbije.

Mlađi razredi odnosno učenici od I do IV razreda osnovnih škola imaju redovnu nastavu, po rasporedu kao i do sada.

Gradski štab za vanredne situacije preporučio je, a resorno minsitarstvo dalo saglasnost na prelazak na onlajn nastavu zbog pogoršane epidemiološke situacije.

Naime, u srednjim školama u Boru je zbog zaraze korona virusom ili izolacije zbog kontakata van nastave 31 profesor i 118 učenika, a u osnovnim školama 127 učenika i 33 nastavnika.

Inače, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i povećanja broja pozitivnih na virusmeđu prosvetnim kadrom kao i učenicima, a radi sprečavanja širenja infekcije i Štab za vanredne situacije opštine Negotin je juče preporučio  svim  osnovnim i srednjim školama na teritoriji opštine Negotin, promenu organizacije rada i prelazak na nastavu na daljinu.

U preporukama i zaključcima sa jučerašnje sednica negotinskog Štaba za VS navodi se da će Štab predložiti “donošenje Odluke i davanje saglasnosti, resornom Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoda, koje je jedino nadležno za davanje saglasnosti za promenu načina organizacije obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama”.

I Štab za vanredne situacije opštine Majdnapek je osnovnim i srednjim školama preporučio promenu organizacije rada i prelazak na nastavu na daljinu i o tome u skladu sa procedurom obavestio Školsku upravu Ministarstva prosvete u Zaječaru.

 

 

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*