Jagoš Marković sahranjen u Aleji zaslužnih građana

Screenshot

Pozorišni reditelj Jagoš Marković sahranjen je u Aleji zaslužnih građana na beogradskom Novom groblju. Opelu i potom sahrani prisustvovali su članovi porodice, veliki broj glumca i drugih pozorišnih poslenika, saradnici, prijatelji i poštovaoci.

Marković je preminuo u snu u 58. godini, 22. septembra, a sahranjen je danas u 15 časova. Prethodno je u Narodnom pozorištu održana komemoracija.

Gotovo cela glumačka i umetnička srpska scena došla je na poslednji ispraćaj proslavljenog reditelja. Među prisutnima bili su glumci Radmila Živković, Vesna Trivalić, Andrija Milošević, Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Seka Sablić, Branimir Popović i brojni drugi.

Na večni počinak Marković je ispraćen uz pesmu Šta će biti ko to zna.

Na komemoraciji u Narodnom pozorištu, upravnik Svetislav Goncić rekao je da je Jagošu Markoviću „pozorište bilo strast, do poslednjeg atoma snage, do poslednjeg daha“. Upravnica Jugoslovenskog dramskog pozorišta Tamara Vučković Manojlović je istakla je da je Marković „mnogo voleo glumce i njega su svi obožavali“, dok je direktor Beogradskog dramskog pozorišta Jug Radivojević istakao da je iza sebe ostavio „grandiozna dela i onda otišao u večnost“.

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*