Joksimović na Političkoj skupštini EPP u Briselu

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ
BRISEL –

Internacionalni sekretar Srpske napredne stranke (SNS) i ministar za evropske integracije Jadranka Joksimović učestvovala je na Političkoj skupštini Evropske narodne partije (EPP) koja je održana u Briselu.

U delegaciji je bio i član Saveta za međunarodne odnose i gradski odbornik Nemanja Joksimović.

Tokom dvodnevne Skupštine partije okupljene unutar krovne evropske stranke desnog centra i najjače grupacije u Evropskom parlamentu – Evropske narodne partije, razgovarale su o aktuelnim dešavanjima u Evropi s posebnim osvrtom na nedavni izlazak Britanije iz EU, o predstojećim važnim aktivnostima unutar EPP-a, kao i unutar EU i prioritetima Evropske komisije i Evropskog parlamenta, okolnostima na Bliskom Istoku i mogućim implikacijama na politiku EU i dr.

EPA-EFE/STEPHANIE LECOCQ

Dvodnevna Politička skupština, ujedno je i prva kojom je predsedavalo novoizabrano rukovodstvo na čelu sa novim predsednikom EPP-a Donaldom Tuskom.

Radni deo Političke skupštine na kojem je bilo reči o aktuelnim dešavanjima u državama sestrinskih partija, Joksimović je iskoristila da predstavi aktivnosti SNS-a u prethodnom periodu.

Informisala je predsednika EPP-a, članove predsedništva EPP-a i prisutne kolege iz sestrinskih partija da će se redovni parlamentarni izbori Srbiji održati 26. aprila, i istovremeno informisala o konkretnim rezultatima nekoliko rundi međustranačkog dijaloga, a uz posredovanje predstavnika Evropskog parlamenta, kojima su znatno unapređeni izborni uslovi u pogledu transparentnosti i kredibilnosti izbornog procesa.

Naglasila je da je SNS kao vladajuća stranka pokazala odgovoran pristup ne samo unapređenju izbornih uslova, već i kroz inicijativu za smanjenje izbornog cenzusa kao demokratskog političkog instrumenta za dodatno osnaživanje političkog pluralizma i debatne uloge parlamenta koji jeste i trebalo bi da bude mesto za demokratski dijalog i pluralizam različitih interesa građana Srbije.

Istakla je da istraživanja javnog mnjenja pokazuju da SNS uživa stabilnu podršku građana Srbije koja je u decembru iznosila 52,9 odsto, te da će SNS u kampanji izaći pred građane sa dosadašnjim rezultatima, ali i sa planom i programom za još bolju budućnost Srbije.

Joksimović je obavestila kolege i o daljem ekonomskom napretku Srbije koji su postignuti zahvaljujući odgovornoj politici predsednika Vučića i Vlade Srbije, kao i o programu „Srbija 2025“, kojim će se nastaviti dalji razvoje zemlje u narednih pet godina.

Na marginama Političke skupštine Joksimović se sastala i sa brojnim predstavnicima sestrinskih partija.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*