Komadant Košara na čelu liste Za Kraljevinu Srbiju

BEOGRAD – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) održao je juče sednicu Glavnog odbora na kojoj je potvrđena koalicija pod nazivom ZA KRALJEVINU SRBIJU, koju čine osim ove stranke i Monarhistički front, Savez bačkih Bunjevaca i Srpski pokret monarhista. Podšku izbornoj listi dali su i Liga za povraćaj imovine, Pokret za Batajnicu, Grupa građana dr Dragan Prodanović iz Rekovca i drugi, kao i ugledni pojedinci akademik Matija Bećković i poznati pesnik Blagoje Baković.

Glavni odbor je odlučio da nosilac liste bude predsednik POKS, Žika Gojković, a prvi na listi legendarni komadant odbrane Košara prilikom NATO agresije 1999.godine, pukovnik u penziji Ljubinko Đurković.

 

– Kao poslanik, lično ću se boriti za one koji su krvarili zajedno sa mnom u odbrani Kosova i Metohije i za sve patriote koji su učestvovali u ratovima devedesetih. Država treba da ceni njihovu žrtvu i da im bude zahvalna, kao i njihovim porodicama, ali konkretno, a ne samo na rečima. Hvala predsedniku POKS Žiki Gojkoviću što mi je ustupio svoje prvo mesto na listi. To pokazuje koliko ćemo biti odlučni u ispravljanju nepravde prema našim junacima. Svi zajedno, onom silinom sa kojom smo ze borili na Košarama za naše Kosovo, borićemo se za obnovu Kraljevine Srbije, jer samo dok smo bili kraljevina širili smo svoju državu, napredovali i nizali pobede – izjavio je Ljubinko Đurković, pukovnik u penziji i prvi na listi Za Kraljevinu Srbiju.

– Prvi put posle sedam decenija otkad je nelegalno i protivpravno srušena monarhija, nakon osam vekova njenog postojanja, imamo mogućnost da na glasanju izaberemo Kraljevinu Srbiju. Srbija će njenom obnovom dobiti stabilnost, ugled i jedinstvo države i nacije. Povratićemo suverenitet nad svojom državom i svakim njenim delom. Očekujemo podršku svih monarhista, jer smo uspeli da na našoj izbornoj listi objedinimo stranke, udruženja građana i ugledne pojedince. Izuzetno nam znači podrška kabineta NJKV Princa Vladimira Karađorđevića – izjavio je Dejan Damnjanović, predsedenik Monarhističkog fronta.

Glavni odbor POKS potvrdio je i listu od 250 kandidata za narodne poslanike.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*