Koridor 10: Grčki „Aktor“ izigrao podizvođače

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/
BEOGRAD –

Proizvođači grčke kompanije „Aktor“ ostali su „kratkih rukava“ posle završetka izgradnje Koridora 10, pišu „Večernje novosti“.

Ova kompanija koja je dobila posao za izgradnju čak četiri deonice na Istočnom kraku Koridora 10, ostala je podizvođačima dužna desetine miliona evra, navodi beogradski dnevnik.

FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC/

Vlasnik jednog od preduzeća kaže da im grčka firma za robu i usluge nije platila oko 60 miliona dinara, zbog čega su tokom ove godine podigli tri tužbe pred Privrednim sudom u Beogradu.

Kako navode „Novosti“, grčka kompanija je još veći ceh napravila firmama koje su je snabdevale kamenom i ostalim materijalima, ugrađenim u auto-put.

„Stalno smo se s njima natezali, a pre nekoliko meseci smo prekinuli saradnju. Kasnili su, pa bi u nekom trenutku platili deo duga. Ponašaju se bahato i ucenjuju. Traže da im otpišemo od 20 do 30 odsto duga, da bismo dobili ostatak“, kaže vlasnik oštećene firme.

List piše da zvanični podatak o tome koliko „Aktor“ ukupno duguje nemaju ni Koridori Srbije.

U Koridorima još kažu da oni nikome ništa ne duguju i da nisu ovlašćeni da posreduju u sporovima između izvođača radova. podizvođača i dobavljača.

U kompaniji „Aktor“ nisu želeli da odgovore na pitanja „Novosti“ u vezi sa dugovanjima prema srpskim privrednicima.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*