Kristina Mladenović i Timea Baboš diskvalifikovane sa Ju-Es Opena

Baboš (levo) i Mladenović posle pobede u finalu Australijen opena u januaru (Foto EPA-EFE/LYNN BO BO)

NJUJORK – Francuska teniserka Kristina Mladenović i njena partnerka u dublu, Mađarica Timea Baboš diskvalifikovane su danas sa Otvorenog prvenstva SAD.

Prve nositeljke u konkurenciji ženskih dublova diskvalifikovane su sa turnira odlukom lokalnih zdravstvenih vlasti, saopštili su organizatori.

Mladenović je bila jedna od sedam tenisera koji su bili u kontaktu sa Benoom Perom koji je pre početka Ju Es Opena bio pozitivan na koronavirus.

Američka teniska asocijacija je saopštila da je „obavezna da se pridržava smernica vlade, okruga i grada”.

„Sve osobe koje su bile u dužem kontaktu sa osobom koja pozitivna na kovid-19 moraju da ostanu u karantinu u svojim sobama. Kristina Mladenović je jedna od njih, a kako je takmičenje ženskih dublova već počelo, ona i njena partnerka Timea Baboš su diskvalifikovane”, navodi se u saopštenju, prenosi Beta.

Mladenovićevoj je, međutim, bilo dozvoljeno da nastavi da se takmiči u singl konkurenciji. Pobedila je u prvoj rundi, ali je u drugom kolu izgubila nakon vođstva od 6:1, 5:1.

U kontaktu sa Perom bio je i Francuz Andrijan Manarin. Njemu je posle skoro tri sata odlaganja dozvoljeno da odigra meč protiv Nemca Aleksandera Zvereva koji je na kraju izgubio.

IZVOR:POLITIKA

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*