Krivokapić položio venac stradalima od NATO agresije

Zdravko Krivokapić (Foto EPA-EFE/Boris Pejovic)

MURINO – Delegacija crnogorske vlade predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem položila je danas venac u Murini na spomenik žrtvama NATO agresije na tadašnju SRJ.

U delegaciji su bili ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Stijović.

Krivokapić je podsetio da je u avgustu prošle godine najavio da će prvom prilikom posetiti Murino, kako bi i lično iskazao poštovanje stradalima, navodi se u saopštenju iz kabineta premijera dostavljenom Tanjugu.

„Danas to obećanje ispunjavam i polažem venac kako bih pokazao da Crna Gora ne zaboravlja niti jednu jedinu žrtvu, te da sećanjem na ovakve događaje iskazujemo veru da se takvo stradanje više nikad neće ponoviti”, istakao je Krivokapić.

On je rekao i da je prethodna vlast DPS-a Mila Đukanovića „zaobilazila Murino, ali da će nova vlada i tu, kao i druge nepravde, ispraviti”.

„Ovu, 22. godišnjicu stradanja nevinih žrtava u Murinu, među kojima je i troje dece, obeležavamo na dan koji je simbol stradanja. Moje misli su sa porodicama Julije, Olivere, Miroslava, Vukića, Milke i Manojla. Oni će uvek živeti u našim sećanjima, a njihova nedužna žrtva i tragična sudbina, opomena su i obaveza celom našem društvu da sačuva mir, suživot i sklad”, kazao je premijer.

Krivokapić je naglasio da je Crna Gora, tokom nešto više od dve decenije nakon ovih nemilih događaja, prolazila kroz različite faze društveno političkog sazrevanja.

„Ovakvi događaji ostali su bolan deo prošlosti, a naša zemlja krenula je putem obnove i prosperiteta, baštineći demokratiju i pravdu kao temelje svoje državne politike. Ipak, ljudske žrtve koje je Crna Gora položila zauvek ćemo pamtiti. Nek im je večna slava”, rekao je premijer.

Deo podgoričkih medija, međutim, piše da su stanovnici Murina rekli da jedino priznaju ministarku Bratić i ministra Vladimira Leposavića, čiju smenu traži.

Pozivajući se na izjave prisutnih građana, portal Borba piše da Krivokapić u Murinu nije naišao na dobar prijem, prenosi Tanjug.

Oni kažu da niko od okupljenih građana nije želeo da sa premijerom priđe spomeniku.

Takođe, tvrde da su okupljeni građani zamerili Krivokapiću zašto je danas došao, kad je vladika Joanikije za ponedeljak zakazao obeležavanje zločina NATO pakta u Murini.

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*