Kurc: Nakon ovoga svet će izgledati potpuno drugačije

Фото: Tanjug/Z.Mirković, arhiva

BEČ:  Austrijski kancelar Sebastijan Kurc ocenio je da će posledice korona virusa da se osećaju mnogo meseci i da će posle borbe sa ovom pošasti svet izgledati potpuno drugačije.

Foto: Tanjug/Z.Mirković, arhiva

Kurc je kritikovao nepostojanje saradnje među državama.“U Evropi vidimo da solidarnosti nema kada postaje ozbiljno, i to će voditi ka mnogo diskusija nakon krize“, kazao je on.

„Virus će dugoročno imati posledicu na to kako ćemo se ophoditi jedni prema drugima i kako ćemo živeti, koliko smo obazrivi. Takođe će i globalizacija biti sve više analizirana“, uveren je on.

Kurc je, u intervjuu za „Krone.tv“, ocenio da će trajati još „veoma, veoma dugo“, dok Austrija ne bude mogla da se vrati u „normalu“.

Objasnio je da će najmanje četiri nedelje škole biti zatvorene.

Istakao je da virus izaziva neverovatne posledice po privredu i da zbog toga treba učiniti sve da se podrže preduzetnici i osiguraju radna mesta.

Kurc se zahvalio građanima Austrije što se pridržavaju mera vlade. Za sada, kaže, nije u planu dalje pooštravanje mera.

„Mnogo toga više i ne može da se preduzme“, ukazao je on navodeći da je već uvedeno ograničenje slobode kretanja, zatvaranje škola i lokala.

Izrazio je nadu da će mere delovati, te je apelovao na građane da dugo izdrže, jer će u suprotnom da se bolest odmah vrati.

„Ograničiti se na dan, dva, ne donosi ništa“, poručio je Kurc.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*