Čuveni kuvar Gordon Remzi, vlasnik brojnih restorana širom sveta, koji je već sakupio 17 Mišlenovih zvezdica, podelio je savete šta ne treba naručivati u restoranu.
Njegov savet je da izbegavate supu dana.
Iako se supa dana čini kao siguran izbor za početak obroka, Remzi je u intervjuu za „Town & Country“ otkrio da se često završava tako što se stari sastojci recikliraju i predstavljaju kao specijaliteti.
„Uvek pitajte koja je supa bila u ponudi juče. Može se ispostaviti da je supa dana zapravo supa meseca“, upozorio je poznati kuvar.
Iako ima negativno mišljenje o supi dana, priznaje da se prilikom naručivanja često oslanja na preporuke konobara, prenosi N1 Zagreb.
„Konobari često probaju većinu jela na meniju i mogu vam dati uvid u ono što je kuvar dodao ili šta je najpopularnije u lokalnim restoranima“, rekao je on.
Tokom mnogih putovanja, već je dobio nekoliko fantastičnih predloga od osoblja restorana.
IZVOR:N1
Be the first to comment