Lavrov: Moramo izbegavati dvostruke standarde

Sergej Lavrov (Tanjug – T.R.)

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov istakao je danas na jubilarnom Samitu Pokreta nesvrstanih da su načela tog pokreta u aktuelnom svetu jako potrebna.

On je u obraćanju učesnicima zahvalio što je Rusija dobila status posmatrača i preneo poruku predsednika Rusije Vladimira Putina.

„Od sveg srca pozdravljam sve učesnike jubilarne sednice organizovane povodom 60-ogodišnjice Pokreta, pokreta koji pokazuje da želi konstruktivan dijalog svih zemalja u svetu. Danas kada situacija u svetu postaje sve turbulentija, kada se čovečanstvo suočava sa mnogim izazovima glavna načela Pokreta su za sve jako potrebna. Posebno za rešavanje konfliktnih situacija, izgradnju demokratskijeg državnog poretka i svih društava“, preneo je Lavrov.

On je kazao da status posmatrača otvara Rusiji novu šansu da pomogne u rešavanju svih nerešenih pitanja, kako regionalnih, tako i svetskih u cilju osiguranja mira.

Pokret je pre 60 godina poslao poruku da nema alternative mirnom prevazilaženju izazova, podsetio je Lavrov, te dodao da se ne smeju zaboraviti principi UN i da se moraju izbegavati dvostruki standardi, kao i da je neophodno boriti se protiv neokolonijanizma.

Lavrov je naglasio da je neophodno boriti se za zaštitu ljudskih prava i terorizma.

„Nadamo se da će naše svojstvo posmatrača pomoći svim koordinisanim akcijama u interesu demokratizacije i boljeg odnosa u svetu“, poručio je on, prenosi Tanjug.

 

 

 

IZVOR:POLITIKA

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*