Laži o zrenjaninskoj vodi u tužilaštvu u Beogradu

Фото: Дневник (Ф. Бакић), илустрација

ZRENJANIN: Slučajem širenja lažnih vesti da je voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu puna kancerogenih čestica baviće se tužilaštvo u Beogradu, saznaje „Dnevnik”.

Foto: Dnevnik (F. Bakić), ilustracija

Naša saznanja su i zvanično potvrđena u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zrenjaninu.

– Nakon provera osnovnog javnog tužioca u Zrenjaninu, koje su sprovedene putem Područne policijske uprave, te utvrđivanja svih relevantnih činjenica, a sve u vezi s iznošenjem lažnih vesti da je voda u gradskom vodovodu zagađena kancerogenim česticama, odnosno metanom, krivični predmet ustupljen je na dalje nadležno postupanje Višem javnom tužilaštvu u Beogradu – Posebnom odeljenju za borbu protiv visokotehnološkog kriminala – saopštio je zrenjaninski osnovni javni tužilac Mladen Vujin. – To tužilaštvo će nastaviti postupak u vezi s počinjenim krivičnim delom.

Vujin je prethodno saopštio da je formirao krivični predmet zbog sumnje da su u radnjama, za sada nepoznatih osoba, ostvareni svi bitni elementi krivičnog dela izazivanja panike i nereda, zbog širenja lažnih vesti o vodi.

Podsetimo, poslednjih dana se društvenim mrežama širila lažna vest da je voda iz gradskog vodovoda u Zrenjaninu puna kancerogenih čestica. U toj poruci, koja je imala za cilj da uznemiri javnost, doslovno piše: „Nemojte piti vodu sa česme naredna dva dana. Prosuo se metan greškom, pun kancerogenih čestica. Sad mi je javljeno s više strana, vodovod i načelnik policije… Kao do srede. Prosleđuj dalje da se što više ljudi informiše”.

Ovim povodom oglasilo se i JKP „Vodovod i kanalizacija”, koje je saopštilo da su navodi iz poruke apsolutno neistiniti.

„Pošto je u pitanju najgrublje uznemiravanje javnosti i širenje panike plasiranjem lažnih i netačnih informacija, što spada u krivično delo izazivanja panike i nereda, slučaj je prijavljen Policijskoj upravi Zrenjanin”, navodi se u saopštenju „Vodovoda”.

IZVOR:DNEVNIK

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*