Lutovac demantuje da je Čomić isključena iz Demokratske stranke

Foto: FoNet

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac kazao je danas da poslanica DS u Skupštini Srbije Gordana Čomić nije isključena iz te stranke, kako ona to tvrdi.

Foto: FoNet
Čomić je ranije danas za N1 izjavila da je već doneta odluka o njenom isključenju iz stranke zbog prisustva na sednici parlamenta čime je prekinula strančki bojkota te institucije.
Nije istina. Odluka nije doneta. Etički odbor je predložio pokretanje disciplinskog postupka, a ne izbacivanje iz stranke. Postupak još nije ni pokrenut. Nije korektno na ovaj način tražiti izgovore„, napisao je Lutovac na Tviteru.
Zasad je objavljeno da je Etički odbor Demokratske stranke u četvrtak preporučio da Čomić bude isključena iz stranke zbog njenog dolaska istog dana u skupštinsku salu, čime je prekinula bojkot dela opozicije. O toj preporuci Etičkog odbora DS, kako je tada objavljeno, treba da odluče Izvršni odbor i Predsedništvo stranke.
Čomić je učestvovala na sednici Skupštine jer je na dnevnom redu bio njen amandman o većem učešću žena na izbornim listama.
Posle odluke Etičkog odbora DS-a Čomić je izjavila: „Rado ću, s veseljem, snositi sve posledice koje će stranka doneti i rado ću da gledam 100 žena koje će posle sledećih izbora sigurno biti u skupštinskim klupama i 40 odsto u ostalim skupštinama„.
Danas je na pitanje N1 o tome da li je to toliko ozbiljno kršenja partijske discipline, Čomić rekla da „očigledno jeste“ i da je „to direktno rečeno odlukom Etičkog odbora“.
Ono što znam nezvanično zaista, evo ekskluzivno za vas: da je ta odluka doneta… i ja sam rekla da sam imala svoju etičku dilemu o tome šta od dve odluke Demokratske stranke izabrati jedno je politika: više žena na svim mestima odlučivanja i to se dogodilo, ili bojkot sednice Skupštine. Izabrala sam prvo i opet bih tako, na njima je da me isključe iz stranke„, kazala je Čomić.
Autor: Beta

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*