Lutovac: Prioritet da se obezbede elementarni uslovi za slobodne i poštene izbore

Zoran Lutovac Foto: FoNet/Zoran Mrđa

Predsednik Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je da je prioritet te stanke da se u potpunosti posveti borbi za normalizaciju političkog života u Srbiji i da to pre svega znači obezbeđivanje elementarnih uslova za slobodne i poštene izbore.

„Potom, da na prvim slobodnim izborima izadjemo pred građane sa našom vizijom moderne, evropske Srbije i da konkretnim programom, najboljim idejama i čestitim ljudima osvojimo njihovo poverenje da razvijamo našu zemlju“, rekao je Lutovac na novi broj Nedeljnika.

Zoran Lutovac Foto: FoNet/Zoran Mrđa

On je naveo da je DS „snažno i beskompromisno posvećena zajedničkoj borbi gradjana i opozicije za normalnu Srbiju, kao što će biti spremna i za drugi korak“.

„Zato krećemo od sebe. Menjamo sopstvenu stranku kako bismo mogli da menjamo Srbiju. Vredno radimo i na kadrovskom, i na organizacionom i programskom osnaživanju stranke“, rekao je Lutovac.

On je rekao i da je odluka o osnivanju Saveza za Srbiju doneta sa svega devet glasova protiv, od skoro 200 prisutnih, a da je, kada se glasalo o bojkotu izbora, bilo svega četiri glasa protiv.

„U najmanju ruku je neozbiljno da sada ta manjina smatra da je njihov glas vredniji od ogromne većine koja je donosila odluke“, naglasio je Lutavac.

On je rekao da za tu stranku Srbija ima jasan put, a to je put u Evropu.

„Briselu poručujemo da ne želimo stabilokratiju, nego demokratski uredjenu državu. Ne želimo da Srbija bude stabilna u autokratiji, siromaštvu i korupciji. Želimo da Srbija bude demokratska, moderna i razvijena zemlja evropskih vrednosti – na tim osnovama stabilna članica porodice evropskih naroda“, rekao je Lutrovac.

IZVOR:DANAS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*