Lutovac: Vučić pokušava da preuzme Demokratsku stranku

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / bb
EOGRAD –

Predsednik Demokratske stranke (RS) Zoran Lutovac ocenio je danas da lider SNS i predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da uništi DS ili preuzme kontrolu nad tom strankom, u čemu pomažu i „režimski mediji koji nameću teme“ posvećujući DS veliku pažnju.

Lutovac je u intervjuu za list „Danas“ rekao kako Vučić „pokušava da preko svojih podanika i najamnika potpuno uništi Demokratsku stranku ili da preuzeme kontrolni paket uticaja u njoj“.

„Međutim, dok je god pravih, autentičnih demokrata, to se neće desiti“, poručio je Lutovac.

FOTO TANJUG / TARA RADOVANOVIC / bb

On je, komentarišući ocene pojedinih analitičara da će DS nakon predstojećih izbora i bojkota nestati sa političke scene, ukazao na medijsku atmosferu koja prati nesuglasice u DS.

„Pogledajte samo broj naslova i gostovanja u Vučićevim medijima kada se pojavi neki nezadovoljni član DS. Jasno je da bez podrške režimskih medija koji nameću teme, neslaganje nekoliko bivših i sadašnjih funkcionera ne bi bilo predstavljeno i tretirano kao razbijanje DS niti bi imalo toliku pažnju medija i javnosti“, naglasio je Lutovac.

On je ocenio i da su mediji „malo senzacionalistički“ preneli vest Etičkog odbora koji je preporučio da se pokrene disciplinski postupak protiv poslanice DS Gordanae Čomić, a ne da ona bude isključena iz stranke.

„Da li će biti izrečena neka disciplinska sankcija i koja – o tome će odlučivati nadležni organi stranke“, rekao je Lutovac.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*