Mali: Od sutra isplata 30 evra prvo penzionerima i korisnicima socijalne pomoći

Mali: Od sutra isplata 30 evra prvo penzionerima i korisnicima socijalne pomoći 1foto FoNet Božana Pavlica

Isplata 30 evra novčane pomoći svim punoletnim državljanima Srbije u cilju ublažavanja posledica pandemije korona virusa počinje u ponedeljak, a novac će prvo biti uplaćen penzionerima i primaocima novčane socijalne pomoći, rekao je ministar finansija Siniša Mali.

„Ostalim punoletnim građanima koji su ispunili uslove za ovaj vid novčane podrške države, novac će biti uplaćen 2. i 3. novembra. Ukupno, reč je o više od 5,7 miliona građana, od čega 1,6 miliona penzionera. Svako će dobiti po 3.527 dinara“, naveo je Mali u saopštenju.

On je podsetio i da će sredinom decembra svi punoletni građani dobiti novu pomoć od 20 evra, kao i da će penzioneri početkom 2022. godine dobiti još po 20.000 dinara.

Ministar je objasnio i da će novčana pomoć od 20 evra biti automatski uplaćena svima koji su se prijavili za prethodnu pomoć i da nije potrebna dodatna prijava.

Dodao je da ostali građani Srbije, koji su u međuvremenu stekli pravo na pomoć, ili se nisu ranije prijavljivali, mogu da se prijave za 20 evra na portalu Uprave za trezor, od 15. do 30. novembra.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*