Medicinske sestre protestovale u Torinu: Vlada nas zaboravila

(Fabio Ferrari/LaPresse via AP)
TORINO –

Medicinske sestre u Torinu, pokrivene plastičnim vrećama koje se koriste za odlaganje medicinskog otpada, protestovale su na glavnom gradskom trgu, podsećajući simbolično na 40 svojih kolega žrtava Covida i izražavajući nezadovoljstvo zbog toga što vlada nije održala obećanje da ce ih nagraditi vanrednom jednokratnom sumom ili povećanjem plate.

U najnovijoj odluci vlade za pomoć onima koji su pretrpeli gubitke zbog pandemije koronavirusa, na kraju je izostavljena najavljivana nagrada od hiljadu evra medicinskom osoblju koje je bilo u prvim redovima borbe protiv koronavirusa.

(Fabio Ferrari/LaPresse via AP)

Medicinsko osoblje koje je protestovalo u Torinu podsetilo je građane da su zaboravili one koje su na vrhuncu epidemije proglašavali herojima. Sekretrar udruženja medicinskih sestara i “Nursind” Francesko Kopolela rekao je “zaboravili ste one koji ste poslali da se bore protiv zaraze bez odgovarajuće zaštite, u toku dva meseca na vrhunca zaraze bilo nam je zabranjeno da uzimamo bolovanje, godišnji odmor, niste nas zaštitili, a sada nam niste dali obećano povećanje plata”, prenosi torinska „La Stanmpa“

Prosečno medicinska sestra ili tehničar zarađuju u Italiji 1500 evra mesečno.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*