Milanović na kritike doktora da se meša: Kriza mu omogućila da izmigolji iz rupe

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović, upitan kako komentariše izjave pulmologa Saše Sriće iz Klinike za plućne bolesti Jordanovac koji ga je pozvao da se ne meša u struku i da ne komentariše kovid-potvrde i obavezu nošenja maski, rekao je da ne zna ko je taj čovek i da je verovatno „jedan od onih kojima je ova kriza pomogla da izmigolji iz rupe i da deli lekcije“. Kasnije se, ipak, setio o kome je reč.

Ja ne znam ko je taj čovek, u Hrvatskoj ima nekoliko stotina pulmologa, ali šta to znači – ovo nije struka, ovo je zdrav razum, pitanje dostojanstva nacije o čemu nisam govorio godinu dana, rekao je Milanović.

„Ako se traže potvrde za cepljenje da bi se ušlo u prostor, koji je smisao ograničenja u prostoru“, upitao je. Rekao je da je nedavno bio u Njujorku i da tamo nema tog pravila, a da je sigurno takvu odluku donela struka.

„Neki ljudi će morati da se vrate u anonimnost svojih dosadnih i bezveznih života, koji su njima bezvezni, a u stvari ne moraju biti, a ako žele pažnju, neka idu na Fejsbuk, neka osnuju blog, neka se kandiduju izborima. Ili neka se bave svojim poslom, a to je lečenje ljudi. A ne gostovanje na televiziji. I dok god mediji takvim ljudima budu davali pažnju, neće biti dobro. U ovoj diskusiji naprosto nismo nravnopravni, jer koga mediji izbuku, ja moram da polemišem“, rekao je Milanović.

Kasnije je dodao da se ipak seća o kojoj osobi je reč, i da je razgovarao sa nekoliko njegovih starijih kolega „koji ga smatraju lupetalom“, koja to radi, kako je rekao, samo zbog pažnje, „ukoliko je reč o istoj osobi“.

 

 

 

IZVOR:N1

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*