Ministar odbrane SAD pozitivan na koronavirus

Izvor: Reuters/Ken Cedeno

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin rekao je da je testiran pozitivno na kovid-19, da ima blage simptome bolesti i da je u kućnoj izolaciji.

U sinoćnom saopštenju, Ostin je naveo da planira da prisustvuje ključnim sastancima i razgovorima virtuelno naredne nedelje u „meri u kojoj je moguće“.

Rekao je i da će ga predstavljati zamenica ministra odbrane Katlin Hiks.

Ministar je naveo da se poslednji put sreo sa predsednikom SAD Džoom Bajdenom 21. decembra, a to je bilo više od nedelju dana pre nego što je počeo da oseća simptome kovida, kao i da je tog jutra imao negativan test na virus.

„Informisao sam moj rukovodeći tim, kao i predsednika o mom pozitivnom rezultatu na virus. Moje osoblje je počelo sa utvrđivanjem kontakata i testiranjem svih sa kojima sam se susretao protekle nedelje“, rekao je Ostin.

Ostin (68) rekao je da je potpuno vakcinisan i da je dobio buster dozu vakcine u oktobru. On je dodao da je tražio da se testira juče ujutru, kada je osetio simptome kod kuće gde je bio na odmoru, i s obzirom na rezultat planira da ostane u karantinu pet dana, u skladu sa smernicama Centra za kontrolu i prevenciju bolesti.

„Vakcine deluju i ostaće vojna medicinska obaveza za naše zaposlene“, rekao je on i dodao da i dalje ohrabruje svakog ko ispunjava uslove da dobije buster dozu vakcine da to i uradi.

U oktobru je još jedan član Bajdenove vlade, ministar za nacionalnu bezbednost Alehandro Majorkas, testiran pozitivno na kovid-19.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*