Ministar: policija nije čuvala mural Ratku Mladiću, čuvala je red i mir

(BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIC/DS)

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da se „nisu setili evroparlamentarci da se oglase kada su osuđenom ubici Srba Branimiru Glavašu u Hrvatskoj vratili činove i ordenje, ali se oglašavaju kada policija Srbije sprečava sukobe između građana Srbije”.

Vulin je povodom saopštenja koje su potpisali Viola fon Kramon i još osam evroparlamentaraca koji su osudili vlast u Srbiji navodeći da je neprihvatljivo da u zemlji kandidatu za članstvo u EU policija čuva mural osuđenog ratnog zločinca, u vezi pokušaja nevladinih organizacija da prekreče mural Ratku Mladiću u Beogradu, rekao da „policija Srbije nije čuvala mural, ali jeste čuvala javni red i mir”.

„Dok Vučić vodi Srbiju i dok sam ja ministar policije čuvaćemo javni red i mir, imovinu i čast svakog čoveka u Srbiji i to evroparlamentarci neće moći da nam zabrane”, rekao je Vulin u pisanoj izjavi koju je prosledio MUP, prenosi Beta.

On je naveo da su evroposlanici u svom saopštenju „izneli brojne laži i uvrede” na račun Srbije i predsednika Aleksandra Vučića.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*