Ministar poljoprivrede Rusije uskoro u poseti Srbiji

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović sastao se danas sa ministrom poljoprivrede Rusije Dmitrijem Patruševim, koji će posetiti Srbiju u prvoj polovini jula.

Popović, koji je i predsednik Međuvladinog komiteta za saradnju sa Rusijom, rekao je da očekuje da poseta ruskog ministra bude dodatni podsticaj za unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti poljoprivrede.

On je konstatovao da je saradnja dveju zemalja na najvišem nivou u istoriji, navodeći da se bilateralna saradnja dinamično razvija zahvaljujući predsednicima Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu.

Srbija je, kako je podsetio, jedina zemlja na svetu koja sve što proizvede može da izvozi u Rusiju bez carina, što je, kako je ocenio, velika olakšica i šansa za naše poljoprivrednike da povećaju izvoz u Rusiju.

U narednom periodu radićemo na tome da se izvoz poljoprivrednih proizvoda i hrane iz Srbije u Rusiju značajno poveća, poručio je Popović.

Patrušev je preneo da se raduje poseti Srbiji na poziv ministra Popovića, i istakao da je Rusija spremna da sa srpskim partnerima dodatno razvija uzajamno korisne odnose u oblasti poljoprivrede.

Ministar poljoprivrede Rusije uskoro u poseti Srbiji

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*