MMF potvrdio uspešnost ekonomske politike u Srbiji

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je danas, povodom pohvala MMF-a na račun ekonomskih mera u Srbiji, da je ta međunarodna finansijska institucija potvrdila i prepoznala da je paket pomoći srpskoj privredi bio snažan, pravovremen i sveobuhvatan.

FOTO TANJUG/ ZORAN ZESTIC/bs

Mali je u izjavi za agenciju Tanjug istakao da je to veoma važna vest za građane Srbije i potvrda svih ekonomskih reformi koje smo sprovodili u prethodnom periodu, ali i finansijskih paketa pomoći koji su doneti u proteklih par meseci kako bi podržali našu privredu.

On je ocenio da je to pokazatelj da se država na pravi način odnosila prema ekonomskoj krizi, kao i da su Vlada Srbije i predsednik Republike Aleksandar Vučić na pravi način vodili ekonomsku politiku.

Ta ekonomska politika nas je dovela do toga da imamo dovoljno novca, da smo dovoljno jaki i da na pravi način reagujemo i spasimo našu ekonomiju od scenarija masovnih otpuštanja i zatvaranja fabrika koje smo mogli da vidimo u mnogo razvijenijim zemljama, rekao je ministar.

Mali je poručio da Vlada ima odličnu saradnju sa MMF-om i da je njihova ocena objektivna potvrda ne samo naše ekonomske politike, već i mera koje se sprovode radi ublažavanja posledica krize izazvane pandemijom koronavirusa, ukazavši na to da su mere vredne 5,8 milijardi evra, što je 12,5 odsto našeg BDP-a.

On je, takođe, najavio da će Vlada na današnjoj sednici usvojiti odluku o formiranju radne grupe za izradu strategije u cilju bolje naplate poreza i podizanja svesti građana o uzimanju fiskalnog računa.

Ministar je rekao da će uskoro biti organizovana nagradna igra koja bi trebalo da motiviše građane da uzimaju fiskalne račune, uz napomenu da će ona biti samo jedan deo aktivnosti države za bolju naplatu poreza.

Mali je podsetio na to da je država već organizovala nagradnu igru za bolju naplatu poreza i da se ona, kako je ocenio, pokazala uspešnom.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*