Motociklista na Kosmetu nađen posle 42 sata potrage

Kosovska Mitrovica – Zdravstveno stanje motocikliste Ivana Miloševića (32) iz Beograda, koji je juče ujutru nakon udesa motorom pronađen u delu magistralnog puta Kosovska Mitrovica – Priština kod Dudinog krša, stabilno je i on se nalazi u jedinici intenzivne nege Kliničko-bolničkog centra u Kosovskoj Mitrovici, piše Politika.

Mada se njegovo zdravstveno stanje ocenjuje kao teško, dr Zlatan Elek, direktor KBC u Kosovskoj Mitrovici za „Politiku” kaže da je Milošević „svestan, da komunicira i da je njegovo trenutno stanje stabilno”.

„Pacijent je dovezen sa serijskim frakturama rebara, ima prelom lopatice, a dijagnostikovan je i pneumotoraks (prisustvo vazduha) na plućima. Pod stalnim je nadzorom lekara”, kazao je dr Elek.

Motociklista se iz Beograda uputio u Gračanicu, a pronađen je posle 42 sata potrage, potvrdio je za „Politiku” poručnik Branislav Radović, portparol kosovske policije za region Sever, naglašavajući da su se policijski službenici po dojavi uputili na mesto nesreće u delu magistralnog puta koji vodi ka Prištini.

„Posle 10 sati policijska patrola u Zvečanu je izašla na lokaciju kod Dudinog krša, gde je zatekla grupicu ljudi, a patrola koja je bila u KBC u Kosovskoj Mitrovici utvrdila je da se radi o Ivanu Miloševiću iz Beograda”, kazao je portparol Radović, ne navodeći više detalja.

Po nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama do kojih je došao naš list, policijski uviđaj je trajao više sati, a u Policijsku stanicu u Zvečanu dovedene su tri osobe radi davanja pisane izjave.

Bajker iz Beograda je, kako prenose srpski mediji na Kosmetu, nakon pisma koje su uputili roditelji i brat „pronađen zahvaljujući ličnoj potrazi Ivanovih prijatelja iz Gračanice i njihovih roditelja, ali i velike pomoći srpskih bajkera iz Kosovske Mitrovice”.

Takođe, kako je navedeno u pismu, „zahvaljuju se svim Srbima i Albancima civilima koji su pomogli istragu u protekla dva dana”.

Motociklista koji je „digao na noge” celu Srbiju, ali i sve žitelje na severnom i centralnom Kosmetu, prešao je po izveštaju policije integrisani prelaz Jarinje u petak iza 14 sati. Poslednji put je viđen u delu magistralnog puta koji se odvaja ka Zvečanu i Kosovskoj Mitrovici. Mnogi su bili skloni tome da pomisle da je otišao magistralnim putem ka južnoj Mitrovici, odnosno Prištini, jer nije znao pravi put za Zvečan i Kosovsku Mitrovicu. Naime, kako nema putokaza za skretanje ka Zvečanu (u delu zvanom „kod Cocove kafane”) pretpostavljalo se da je bajker, kao i mnogi pre njega, „zalutao” i nastavio u pravcu juga.

Dudin krš, na kojem je pronađen Milošević, nalazi se na međi, tačnije imaginarnoj liniji opština severne i južne Kosovske Mitrovice. Cela ova deonica od Prištine, preko južne Kosovske Mitrovice, Leposavića do Jarinja izuzetno je frekventna jer tuda pored automobila danonoćno prolaze šleperi i kamioni s prikolicama koji prevoze robu iz centralne Srbije na jug Kosova.

Treba reći i da mnogi vozači koji iz centralne Srbije na sever Kosmeta ulaze preko prelaza Brnjak, u opštini Zubin Potok zalutaju i odu u pravcu južne Kosovske Mitrovice.

Ni nadležni u Zubinom Potoku (kao ni čelnici opštine Zvečan) više od 20 godina nisu našli za shodno da na vidljivom, odnosno propisanom mestu, postave „tablu” – putokaz, kako bi se znalo gde se tačno skreće za opštinu Zvečan, odnosno za severnu Kosovsku Mitrovicu.

Tako se godinama dešava da se mnogobrojni žitelji centralne Srbije, koji se automobilom upute na sever Kosmeta, zbog nemarnosti, nebrige i bahatosti opštinara, umesto na sever Kosmeta obretnu u južnoj Mitrovici.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*