Na bukovačkom putu 8 ležećih policajaca, meštani pišu peticiju za uklanjanje

freeimages.com
BUKOVAC –

Brza vožnja i brojne saobraćajne nezgode, dovele su do toga da se na bukovačkom putu postavi 8 ležećih policajaca. Međutim, to je izazvalo negodovanje stanovnika Bukovca koji ovih dana pišu peticiju za njihovo uklanjanje.

Na Bukovačkom putu, na kilometar i po nalazi se 8 ležećih policajaca. Bukovčanima smeta način na koji je problem brze vožnje rešen, a peticijom žele da se uklone ležeći policajci, smanji njihov broj ili da se prosto nađe neko treće, adekvatnije rešenje.

freeimages.com

„Toliko nam se raubuju vozila, ovo je jedini javni put koji je nama pristup za ovo naseljeno mesto…Mi nemamo drugi pristupni put, javni put kojim bismo mogli da se snabdevamo ili odlazimo na posao“, kaže Svetozar Savković, potpisnik peticije.

Iz saveta MZ „Petrovaradin“, koja je uputila zahtev GU za saobraćaj da se smanji brzina kretanja vozila, kažu da je prvobitno pokušano sa policijom i radarskom kontrolom, ali bez većih pomaka.

„Mi smo se obratili GU za saobraćaj i oni su predložili da to budu usporivači brzine tj. ležeći policajci. E , sad, što se tiče broja i na kojoj su gustini stavljeni to je struka odredila, njihov institut SAUS koji radi u sklopu GU“, ističe Dražen Malobabić, predsednik saveta MZ „Petrovaradin“.

Gradonačelnik Novog Sada, Miloš Vučević, pozvao je na poštovanje struke, podsećajući na saobraćajne nezgode, koje su se dogodile na toj deonici puta.

„Sad neko ko ima dete je zadovoljan što ima ležećeg policajca, a neko verovatno ko sada vozi ne znam, neko dostavno vozilo ili već šta vozi, njemu je ta fizička prepreka verovatno iritantna. Mi moramo da gledamo opšti interes i opšti ugao a rekao bih da je pitanje bezbednosti dece uvek iznad komfora možda u saobraćaju vozača“, kaže gradonačelnik.

Sa FTN-a, sa Departmana za saobraćaj, saglasni su sa tim da je postavljanje ležećih policajaca pozitivna mera, jer rešava problem brze vožnje, ali predlažu i ovo.

Boško Matović, asistent sa Departmana za saobraćaj sa FTN-a ističe: „Možda bi se mogle primeniti i neke druge mere kao što su na primer, šikane na ulazu i izlazu ili kapije na ulazu i izlazu iz naselja. Možda neke mere koje manje prizvode buku i mozda koje bi dale bolji efekat u ovom slučaju kao što su na primer šušteće trake, sužavanje kolovoza i druge mere koje se mogu vezati za horizontalnu signalizaciju“.

U Bukovcu živi 4.000 ljudi, od kojih je oko 2.000  potpisalo peticiju koju će predati do kraja nedelje i nadaju se, da će nadležni imati razumevanja za njihovu stranu priče.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*