На буковачком путу 8 лежећих полицајаца, мештани пишу петицију за уклањање

freeimages.com
БУКОВАЦ –

Брза вожња и бројне саобраћајне незгоде, довеле су до тога да се на буковачком путу постави 8 лежећих полицајаца. Међутим, то је изазвало негодовање становника Буковца који ових дана пишу петицију за њихово уклањање.

На Буковачком путу, на километар и по налази се 8 лежећих полицајаца. Буковчанима смета начин на који је проблем брзе вожње решен, а петицијом желе да се уклоне лежећи полицајци, смањи њихов број или да се просто нађе неко треће, адекватније решење.

freeimages.com

„Толико нам се раубују возила, ово је једини јавни пут који је нама приступ за ово насељено место…Ми немамо други приступни пут, јавни пут којим бисмо могли да се снабдевамо или одлазимо на посао“, каже Светозар Савковић, потписник петиције.

Из савета МЗ „Петроварадин“, која је упутила захтев ГУ за саобраћај да се смањи брзина кретања возила, кажу да је првобитно покушано са полицијом и радарском контролом, али без већих помака.

„Ми смо се обратили ГУ за саобраћај и они су предложили да то буду успоривачи брзине тј. лежећи полицајци. Е , сад, што се тиче броја и на којој су густини стављени то је струка одредила, њихов институт САУС који ради у склопу ГУ“, истиче Дражен Малобабић, председник савета МЗ „Петроварадин“.

Градоначелник Новог Сада, Милош Вучевић, позвао је на поштовање струке, подсећајући на саобраћајне незгоде, које су се догодиле на тој деоници пута.

„Сад неко ко има дете је задовољан што има лежећег полицајца, а неко вероватно ко сада вози не знам, неко доставно возило или већ шта вози, њему је та физичка препрека вероватно иритантна. Ми морамо да гледамо општи интерес и општи угао а рекао бих да је питање безбедности деце увек изнад комфора можда у саобраћају возача“, каже градоначелник.

Са ФТН-а, са Департмана за саобраћај, сагласни су са тим да је постављање лежећих полицајаца позитивна мера, јер решава проблем брзе вожње, али предлажу и ово.

Бошко Матовић, асистент са Департмана за саобраћај са ФТН-а истиче: „Можда би се могле применити и неке друге мере као што су на пример, шикане на улазу и излазу или капије на улазу и излазу из насеља. Можда неке мере које мање призводе буку и мозда које би дале бољи ефекат у овом случају као што су на пример шуштеће траке, сужавање коловоза и друге мере које се могу везати за хоризонталну сигнализацију“.

У Буковцу живи 4.000 људи, од којих је око 2.000  потписало петицију коју ће предати до краја недеље и надају се, да ће надлежни имати разумевања за њихову страну приче.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*