Na kruzeru koji je stavljen u karantin zbog korona virusa nalazi se 14 DRŽAVLJANA SRBIJE

epa08191516 The Diamond Princess cruise ship is anchored in quarantine off the port of Yokohama, in Yokohama, Japan, 04 February 2020. More 3,700 people, including passengers and staff members, are being tested for coronavirus infection after a passenger who was previously onboard tested positive for the virus in Hong Kong on 01 February. EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Na kruzeru „Diamond Princes“, koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa, nalazi se 14 državljana Srbije, rekao je za Tanjug ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić.

– Ministarstvo inostranih poslova Japana nas je obavestilo da se na brodu „Diamond Princes“ koji je stavljen u karantin zbog koronavirusa nalazi 14 državljana Srbije – 12 članova osoblja i dvoje putnika, kao i jedan državljanin Crne Gore – preneo je ministar.

. EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Dačić je ukazao da je Ambasada Srbije u Tokiju kontaktirala sa našim državljanima na tom brodu i da su oni dobro. Dodao je da će svi putnici morati da ostanu u karantinu 14 dana.

Deset osoba sa kruzera koji se, sa 3.700 putnika, vratio iz Hongkonga i pristao u japanskoj luci Jokohoma zaraženo je koronavirusom. Od ukupno 273 testirana putnika pristigli su rezultati za 31, od kojih je deset pozitivnih. Prioriteti za testiranje bili su putnici koji su imali bilo kakve simptome.

Srbi u karantinu u Francuskoj

Podsećamo, četvoro Srba evakuisano je iz Kine prethodnih dana. Oni su odvedeni u francuski grad Eks en Provans gde će se narednih dana nalaziti u karantinu.

Jedan od njih je Stefan Vojnić (27) iz Beograda koji je za Tanjug izjavio da su uslovi u karantinu više nego korektni, a da je transport iz Kine u Francusku protekao sa dosta stresa i napetosti zbog procedura i potencijalnih zaraženih.

– U karantinu su uslovi više nego korektni, nalazimo se u kampu za obučavanje vatrogasaca na jugu Francuske, ali nisu svi iz aviona u njemu. Francuzi imaju poseban karantin u nekom hotelskom rizortu, takođe na jugu Francuske, a državljani iz više zemalja transportovani su direktno iz Francuske u svoje zemlje, gde će takođe biti u karantinu – opisuje Stefan situaciju nakon jučerašnjeg sletanja u vojnu bazu Istr na jugu Francuske.

IZVOR:BLIC

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*