Na teritoriji Kosova i Metohije ukupno 108 zaraženih

Pixabay
PRIŠTINA –

Na kosovskoj teritoriji danas su potvrđena još dva slučaja korona virusa i sada ih je ukupno 108 zaraženih, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje. Testirano je ukupno do sada 1.175 uzoraka.

Dva novozaražena slučaja utvrđena su na osnovu analize 24 uzoraka pacijenata sa Klinike za infektivne bolesti. Jedan pozitivan na korona virus je iz Đakova, a drugi iz Prizrena. Pod nadzorom je 2.265 osoba, preneo je prištinski portal Ljajmi.

Pixabay

Oboleo i zatvorski čuvar, čeka se potvrda za još sedmoricu

Na severu Kosova i Metohije od koronavirusa oboleo je jedan zatvorski čuvar, a sedmorica njegovih kolega ima iste simptome, piše portal Kosovo onlajn.

Čuvare sa simptomima testiraće danas nadležne ekipe iz Prištine, pošto pripadaju zatvorskoj službi u okviru privremenih prištinskih institucija, potvrđeno je iz Opštinskog štaba za vanredne situacije u Kosovskoj Mitrovici.

Portal piše da su zatvorski čuvari i još jedan zaraženi iz Severne Mitrovice, koji je od vikenda na lečenju u KBC Niš, bili su gosti na svadbi u Zvečanu, 14. marta za koju se ispostavilo da je žarište epidemije.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*