Napad Izraela na sirijske položaje, poginulo deset boraca

U izraelskom vazdušnom napadu na sirijske položaje na Golanskoj visoravni poginulo je deset stranih boraca, među kojima i pet savezničkih.

Izrael je pokrenuo vazdušne udare na sirijske i iranske ciljeve na jugu Sirije nakon što su eksplozivne naprave postavljene na Golanskoj visoravni pod kontrolom Izraela, saopštila je izraelska vojska.

U napadu Izraela na sirijske položaje ubijeno deset stranih boraca

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopštila je da je u vazdušnom napadu izraelske ratne avijacije, među ubijenim strancima, pet boraca koji su, kako se navodi, „verovatno bili Iranci i koji su pripadali snagama Kuds, kao i dva proiranska borca neodređene nacionalnosti“, prenosi alarabiya.net.

Predstavnik izraelske vojske Avišai Adrai objavio je na Tviteru da je izraelska avijacija napala vojne položaje sirijske vojske i iranskog Kudsa, obaveštajno-diverzantskog krila Revolucionarne garde Irana, koji se nalaze u Libanu.

Sirijska SANA najpre je prenela da su sirijske raketne, protivvazdušne snage presrele „izraelske agresore“ koji su nadletali Damask, ali je nešto kasnije navedeno da je izraelska ratna avijacija primećena i napadnuta na jugu, preneo je Rojters.

Zapadni obaveštajni izvori tvrde da je Izrael započeo vazdušne udare na Siriju u okviru „rata iz senke koji je odobrio Vašington“, a s ciljem da se utvrdi dometi vojnog uticaja Irana.

 

 

IZVOR:RTS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*