Narodno pozorište u Subotici naredne godine u punom sjaju

RTV
SUBOTICA –

Izgradnji Narodnog pozorišta u Subotici nazire se kraj – lokalna samouprava raspisala je tender za VIII – dva fazu radova na objektu.

RTV

Radovi podrazumevaju završetak postavljanja unutrašnjih instalacija među kojima su grejanje, hlađenje i protiv-požarni sistemi, zatim nabavka liftova, i ono što je za glumce najvažnije – scenska tehnika i druga oprema za potrebe samog pozorišta u velikoj sali.

Rok za podnošenje ponuda je 17. decembar ove godine. Ukoliko ova javna nabavka uspe, nakon što radovi budu izvedeni, sledeće godine se očekuje još jedna javna nabavka za neophodne radove kako bi zgrada konačno bila stavljena u funkciju.

Ove godine za gradnju pozorišta iz republičkog budžeta opredeljeno je 330 miliona dinara, dok je predlogom sledeću godinu ta cifra još i veća – četiri stotine miliona dinara.

„Uključujući ovih četiristo miliona dinara, u ovom mandatu je iz republičkog budžeta za rekonstrukciju narodnog pozorišta opredeljeno 8,9 miliona evra“, rekao je nedavno za RTV narodni poslanik iz Subotice Balint Pastor.

Projekat adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje Narodnog pozorišta u Subotici traje više od deset godina.

IZVOR:RTV

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*