Nastavak ulaganja u popularizaciju i razvoj sporta na lokalu

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić posetio je danas Apatin i Sombor, gde je razgovarao sa predstavnicima lokalnih samouprava i mladim sportistima o uslovima za bavljenje sportom u tim opštinama.

Nastavak ulaganja u popularizaciju i razvoj sporta na lokalu

Tom prilikom učenicima i sportistima uručeni su kompleti sportske opreme za školske fiskulturne sale – koševi, golovi, mreže za odbojku i po 40 lopti.

Tokom boravka u Apatinu, ministar je posetio učenike Tehničke škole sa domom učenika, kojima je poručio da nastave da svakoga dana nadograđuju svoja znanja i veštine, ali i da se bave sportom, jer jedino uz redovnu fizičku aktivnost mogu da budu zdravi i puni energije za nove uspehe.

On je razgovarao i sa sportistima Omladinskog rukometnog kluba „Apatin” o uslovima za treniranje i inicijativama za dalji razvoj i popularizaciju sporta u ovoj opštini.

Prilikom posete Somboru, Udovičić je obišao učenike Osnovne škole „Nikola Vukićević” i Fudbalski klub „Radnički 1912”.

Ministar je naglasio da ulaganje u sport ima višestruke koristi i da će zato država nastaviti da oprema fiskulturne sale širom Srbije najnovijom opremom kako bi mladi mogli da provode slobodno vreme uz sportske aktivnosti.

Važno je da mladi prepoznaju značaj bavljenja sportom i uvrste ga u svoje svakodnevne aktivnosti, a naš je zadatak da neprestano motivišemo decu da se u što većem broju uključe u sistem školskog sporta, zaključio je on.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*