Nekadašnji oficir Kfora spreman da govori o zločinima nad Srbima

Жута кућа (фото:insajder.net)

Nekadašnji oficir Kfora Kristijan Kerš izjavio je da je iz Norveške na Kosmet otišao kao NATO fanatik i ratni huškač, ali da su mu užasni prizori raznetih srpskih autobusa februara 2000. godine kod Kosovske Mitrovice, te u januaru 2001. kod Podujeva, promenili život i naterali da uvidi svoje zablude.

Žuta kuća (foto:insajder.net)

Kerš sada želi da pređe u pravoslavlje i kaže da nikada nije prestao da traga za istinom o zločinima tzv. OVK nad srpskim civilima.

On je za Večernje novosti rekao da ima još bivših NATO oficira koji su spremni da kažu istinu.

Kerš je naglasio da Srbija mora da pokrene novu zvaničnu istragu o ova dva zločina.

– Fljorim Ejupi, čiji je DNK pronađen na mestu odakle je aktivirana bomba koja je raznela autobus Niš-ekspresa je u zločin kod Podujeva krenuo sa svojom grupom iz tadašnje Zone bezbednosti na jugu Srbije. Uverio sam se u to prilikom posete Zoni gde sam kod Albanaca išao kao novinar holandskih novina. To je samo deo strave koji sam video na jugu Srbije. O tome sam spreman da govorim – rekao je Kerš.

Kerš je naveo i da se na Kosmetu sreo i fotografisao sa holandskim plaćenikom Johanom Makesom, koji se borio na strani tzv. OVK, a potom na jugu Srbije.

Baš taj Holanđanin je, kako tvrdi Kerš, iz snajpera ubio 72 Srba.

– Pozirao mi je sa američkim snajperom hvaleći se kako je „skidao Srbe“. Mislim da je psihopata. Posle tog članka pozvao me je tužilac iz Holandije koji je, navodno, nameravao da ga procesuira i tražio je od mene „dokaze“. Ne znam šta je bilo sa tim monstrumom, ali ne verujem da je odgovarao – rekao je Kerš.

IZVOR:RTRS

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*