Nepovoljne vremenske prilike-oprezna vožnja-Radovi na ogradi na Pančevačkom mostu do 24. avgusta

Prepodnevne sate obeležiće povoljne vremenske prilike, dok u podnevnim časovima vozače u Srbiji očekuje oblačno vreme i padavine u većem delu zemlje, ali i lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

Iz Auto-moto saveza Srbije zato savetuju vozačima veći oprez u vožnji, kao i držanje većeg odstojanja od vozila ispred, jer u takvim uslovima lako može doći do proklizavanja vozila i izazivanja saobraćajnih nezgoda.

jagodina,kisa,pljusak,provala

                                                                               Tanjug (Dušan Aničić)

Dodatan oprez biće potreban i zbog radova koji menjaju režim saobraćaja kao i na deonicama na kojima zbog obustava vozači moraju koristiti alternativne putne pravce.

Na naplatnim rampama nema zadržavanja, a nema dužih zadržavanja ni na graničnim prelazima.

Radovi na ogradi na Pančevačkom mostu do 24. avgusta

Putevi Srbije saopštili su danas da će se u razdelnom pojasu na auto-putu Obrenovac – Ub, do 26. avgusta od 7.00 do 15 časova trava kositi u pokretu sa povremenim zatvaranjem preticajne saobraćajne trake u oba smera.

Na putu Beograd-Pančevo – radiće se na sanaciji oštećene ograde na Pančevačkom mostu, smer Pančevo – Beograd.

U zoni radova na mostu za saobraćaj zauzeta je desna traka, a saobraćaj se odvija levom, navodi se u saopštenju.

Radnim danima i subotom radi se od 22 do 6.00, a nedeljom od 7.00 do 17.00. Planirani rok završetka radova je 24. avgust.

Na petlji Merošina – petlja Niš jug do 20. avgusta radiće se na sanaciji kolovoza pa će u zoni radova za saobraćaj biti zatvorena leva kolovozna traka, smer Leskovac – Niš, dok se saobraćaj odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom.

Na putu Kula – Vrbas, doći će do obustave saobraćaja zbog radova na sanaciji mosta preko Velikog Bačkog kanala do 10. septembra.

Alternativni putni pravac je kroz naseljeno mesto Kula i to: Ulica Industrijska Zona – Ulica Petra Drapšina – Ulica Veljka Vlahovića.

„Neštin – Rakovac – radovi na putnom objektu (propustu), saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na izvedenoj devijaciji“, navode Putevi Srbije.

Putevi Srbije: Završeno košenje i sakupljanje trave

Na auto-putu E-763, na deonici Obrenovac – Ub, u oba smera – završeni su radovi na košenju i sakupljanju pokošene trave sa bankine i putnog zemljišta, i saobraćaj se odvija normalno.

Na auto-putu E-75, na deonici granični prelaz Horgoš – petlja Subotica Jug, u smer ka Novom Sadu, u blizini petlje Subotica Istok, u toku su radovi na rehabilitaciji kolovoza.

U zoni radova, saobraćaj će biti preusmeren u preticajnu traku smera Novi Sad – Subotica, gde će se odvijati dvosmerno. Uključenje na auto-put sa petlje Subotica Istok ka Novom Sadu biće moguće zaustavnom trakom, dok će isključenje sa auto-puta na petlju Subotica Istok iz pravca graničnog prelaza Horgoš biti zatvoreno.

Na auto-putu E-70, do 25. avgusta radovi na kolovozu od petlje Pećinci do petlje Šimanovci. U zoni radova za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka, u smeru Šimanovci-Pećinci, a saobraćaj se odvija dvosmereno desnom kolovoznom trakom.

Na auto-putu E-763, na deonici Surčin – Obrenovac, u zoni petlje Surčin jug (na oko pet kilometara od petlje), od 20. avgusta do 10. septembra izvodiće se radovi na zameni zaštitne ograde u razdelnom pojasu, i to sledećom dinamikom:

Na naplatnim stanicama na autoputevima u Srbiji nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je 90 minuta, na Kelebiji, Batrovcima i kod Sremske Rače na izlazu teretna motorna vozila čekaju 60 minuta.

Na ostalim graničnim prelazima nema zadržavanja.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*