Nova: Ponoš mogući zajednički kandidat opozicije za predsednika

Izvor: N1

Bivši načelnik Generalštaba i funkcioner Narodne stranke Zdravko Ponoš najizgledniji je kandidat opozicije za predsednika Srbije, a zajednički kandidat za prvog čoveka Beograda bi mogla da bude nestranačka ličnost, piše list „Nova“. Taj list je, pozivajući se na svoje izvore, naveo da bi potpredsednica SSP Marinika Tepić trebalo da bude nosilac liste za parlamentarne izbore, zakazane takođe za april 2022. godine.

“Očekivalo se da deo opozicije izvuče nestranačkog kandidata ili za beogradske ili za predsedničke izbore. Logičnije je za beogradske, a može se desiti da ukoliko taj kandidat to bude znao da iskoristi, sebi izgradi vrlo dobru poziciju za budućnost”, ocenio je za “Novu” Dragan Popović, direktor Centra za praktičnu politiku.

Zajednički izlazak na izbore Stranke slobode i pravde (SSP), Demokratske stranke, Narodne stranke, Pokreta slobodnih građana i Pokreta za preokret još nije do kraja dogovoren, ali je sve izvesnije da će se to dogoditi, navodi list pozivajući se na neimenovane izvore.

Iako zvaničan stav pomenutih opozicionih stranaka oko izlaska na izbore još nije poznat, list ocenjuje da je dogovor „sve izvesniji“.

 

 

 

IZVOR:N1

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*