NOVI SAD ĆE PONOVO IMATI LETNJU SCENU (VIDEO)

GRAD NOVI SAD

Nekada najpoznatiji bioskop na otvorenom u gradu, ponovo će otvoriti vrata pozorišnoj i filmskoj publici, a s obzirom na aktuelnu epidemiološku situaciju, takav sadržaj još više dobija na značaju, rečeno je na konferenciji za novinare povodom rekonstrukcije nekadašnje Letnje scene KCNS. Kako je izjavio član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić, rešavanje imovinsko-pravnih odnosa je bilo složeno, a to je bio osnovni preduslov za revitalizaciju tog prostora.

GRAD NOVI SAD

 

– Novom Sadu je letnja scena KCNS veoma bitna i veoma smo zadovoljni što su se konačno stekli uslovi da se taj prostor privede nameni. Uprava za kulturu nastoji da maksimalno izađe u susret umetnicima i radnicima u kulturi u specifičnim okolnostima zbog pandemije bolesti Kovid 19, kao i da obezbedi uslove za što bolju realizaciju programa.  Mislim da Novi Sad veoma uspešno brani boje Evropske prestonice kulture, posebno zbog toga što se kulturi pristupa strateški, uz uvažavanje svih ciljnih grupa i zaista postajemo svetao primer u našoj zemlji i u regionu. Kulturne stanice, Kreativni distrikt, obnova pogdgrađa i starog jezgra grada, samo su neki od projekata čiji su rezultati već uveliko vidljivi – naglasio je Rožić.

 

Prema rečima direktora Kulturnog centra Novog Sada Bojana Panaotovića sva novosadska pozorišta sa nestrpljenjem iščekuju da svoje predstave održe na letnjoj sceni. On je takođe istakao da će već početkom avgusta, pored scenskog, biti upriličen filmski program KCNS, čiji je urednik Đorđe Kaćanski.

 

Novi Sad, 30. jun 2020. godine

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*