Novi Sad na mapi turista iz Evrope

Foto: TONS

Sudeći po popunjenosti smeštajnih kapaciteta, interesovanje turista za naš grad neprekidno raste.

Foto: TONS

Po podacima Turističke organizacije Novog Sada (TONS), u vreme praznika više od 90 odsto kapaciteta je popunjeno, a gosti iz Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Kine ostvarili su najveći broj rezervacija.

Najviše noćenja u novembru ove godine u našem gradu ostvarili su turisti iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Ruske Federacije, Slovenije, Poljske, Nemačke, Makedonije, Mađarske, Rumunije, dok su prve tri vanevropske zemlje Kina, SAD i Kanada. Od januara do novembar ove godine naplaćena je boravišna taksa u iznosu od 47.055.740 dinara, što predstavlja porast od 4,5 odsto u odnosu na isti period prethodne godine. Info-centar TONS-a tokom decembra posetili su turisti iz Grčke, Rusije, Francuske, Velike Britanije, Kine, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Slovenije, Turske, Indije, ali i iz Tunisa, s Kube, iz Meksika i Perua.

U okviru kampanje „Zimska fantazija u Novom Sadu”, koju je TONS pokrenuo krajem novembra, kroz video-spot za televiziju i još 12 video-spotova za društvene mreže prikazuje se turistička ponuda i dešavanja u gradu tokom zime. Do sada je video-spotove na društvenim mrežama „Fejsbuk” i „Instagram” pogledalo više od milion korisnika, a ostvareno je više od šest miliona utisaka.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*