Novih 3.300 kvadrata za smeštaj kadeta Vojne akademije

MOD

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin obišao je danas rekonstruisani objekat za smeštaj kadeta i slušalaca na Vojnoj akademiji, u koji je ukupno investirano 215 miliona dinara.

MOD

Vulin je nakon obilaska istakao da je svako ulaganje u Vojnu akademiju ulaganje u kvalitet života naših kadetakvalitet obuke i obrazovanja naših oficira, onih koji vode vojsku i onih koji će je tek voditi.

On je ukazao na to da je izgradnja nove i rekonstrukcija postojeće zgrade prvo veliko ulaganje u Vojnu akademiju još od 1980. godine, navodeći da je radove na rekonstrukciji objekta izveo Vojnograđevinski centar „Beograd“ Uprave za infrastrukturu Sektora za materijalne resurse.

Načelnik tog centra potpukovnik Milovan Ostojić objasnio je da objekat ima 3.300 kvadrata, tri apartmana, 58 dvokrevetnih soba, osam jednokrevetnih, pet kancelarija i četiri čajne kuhinje, dok svaki sprat ima pomoćne prostorije.

Objekat je rekonstruisan po najsavremenijim propisima, u okviru kompletne rekonstrukcije izvršena je i zamena svih instalacija, podova, plafona, a sve sobe imaju sanitarni čvor, saopštio je on.

Ostojić je naglasio da je fasada urađena po propisima za energetsku efikasnost, sve sobe su klimatizovane, a oprema i nameštaj su urađeni od najkvalitetnijih materijala, tako da su ispunjeni svi uslovi da studenti mogu da borave u tom prostoru.

Obilasku su prisustvovali rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i članovi kolegijuma ministra odbrane.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*