Novogodišnji video Camerate Novi Sad i najava predstojeće sezone

  1. godina bila je izazovna za sve nas, ali smo uspeli i nju da ispunimo muzikom i da ostvarimo jedan dugo sanjani san- sa ponosom možemo da kažemo da smo postali gradski kamerni orkestar–“Camerata Novi Sad.”

 

Predstojeću 2022. godinu započinjemojoš energičnije i to koncertom sa svetski poznatim austrijskim klarinetistom Andreasom Ottensamerom, koji će biti održan 13. januaraod 22h u Svečanoj sali Gradske kuće u okviru svečanog otvaranja Evropske prestonice kulture i Dočeka 7530, a nakon toga očekuje nas nova koncertna sezona sa mnogim iznenađenjima.

Očekuju nas saradnje sa značajnim imenima muzičke scene kao što su violočelistkinja Ksenija Janković, kompozitor i perkusionista Nebojša Živković, violinistkinja Simone Lamsma, violončelista  Jean Guihen Queyras,  i mnogim drugim.

Osim toga u 2022. godini nastavićemo projekat Carmina Burana sa sjajnim Stefanom Milenkovićem. Tu su i saradnje sa Enigmom i Laibachom , a pratićemo i naše najbolje mlade talente. Izvešćemo nekoliko premijera, a zakazana su i snimanja. U narednoj godini očekujte i koncerte za decu i sa decom.

Camerata Novi Sad vam želi puno zdravlja, sreće i ljubavi i naravno dobre muzike!

Kamerni orkestar “Camerata Novi Sad“ osnovan je 1988. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Članovi orkestra čine najbolji umetnici Akademije, asistenti, docenti i najtalentovaniji studenti.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*