OBELEŽEN JUBILEJ U STRELJAŠTVU

Pomoćnik gradonačelnika Novog Sada Aleksandar Petrović prisustvovao je programu obeležavanja  jubileja – 50. godina svetskog rekorda Desanke Perović Pešut i medalja reprezentacije sa Svetkog prvenstva u streljaštvu 1970.  godine u  Sjedinjenim Američkim državama. Tim povodom, emitovan je video zapis o Desanki Perović Pešut, njenim sportskim  pobedama kada je postala šampion sveta u gađanju malokalibarskom puškom iz ležećeg stava. Takođe je prikazan i film o Branislavu Lončaru, izuzetnom sportisti i selektoru reprezentacije Jugoslavije na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine, Barseloni 1992. godine, Atlanti 1996. godine i Sidneju 2000. godine.

– Ovo je izuzetna prilika da se podsetimo vremena kada su naši sportisti osvajali zlatna odličja i postavljali nove svetske rekorde. Tada je Desanka Perović Pešut postala šampion u streljaštvu, a sem tri zlatne, naši strelci su u SAD osvojili i dve srebrne i jednu bronzanu medalju. Novi Sad je bio i ostao grad sporta, grad olimpijskih, svetskih, evropskih i državnih šampiona, a streljaštvo je jedan od najtrofejnijih sportova. Neka ovo podsećanje na njihova dela bude ideja vodilja svim sportistima  i putokaz ka ostvarenju najviših ciljeva-rekao je Aleksandar Petrović.

 

Obeležavanju jubileja takođe su prisustvovali predstavnici Streljčkog društva „Novi Sad 1790″,  Streljčkog saveza Srbije i Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.

Ostavite prvi komentar

Ostavite komentar

Vaša imejl adresa neće biti objavljena.


*