OBJEKTIVNO 2019: Dve izložbe fotografija i tri jubileja

IZLOZBA OBJEKTIVNO 2019 Foto Martin Candir

Sedma godišnja izložba fotoreportera Novog Sada i Vojvodine „Objektivno“ koja se će biti organizovana povodom fotoreporterske nove godine, biće otvorena u Muzeju Vojvodine (Dunavska 35), u ponedeljak 23. decembra u 19 časova.

Selektor ovogodišnje izložbe je doajen fotografije Geza Lenert koji ove godine proslavlja 50 godina bavljenja fotografijom.
Tom prilikom u Muzeju Vojvodine biće otvorena i samostalna izložba fotografija fotoreportera Andraša Otoša upriličena povodom 30 godina rada i povodom 75 godina dnevnog lista „Mađar So“ u kojem je Otoš i urednik fotografije.
                   IZLOZBA OBJEKTIVNO 2019 Foto: Martin Candir
Na dve izložbe, koje će posetioci moći besplatno da vide, biće predstavljeno oko 120 fotografija najrazličitijih tematika.  Zastupljena su  33 autora koji objavljuju radove u najeminentnijim srpskim medijima.  Među plejadom fotografa koja će predstaviti radove uz aktuelne stvaraoce su zastupljene  i mlade nade ali i penzionisani profesionalci koji ni u poznim godinama ne ispuštaju fotoaparate iz ruku.
Organizatori ovogodišnje izložbe i proslave su Foto asocijacija Vojvodine, Muzej Vojvodine i viši kustos Darijuš Sami.
Izložba je podržana od Uprave za kulturu grada Novog Sada, a svi zainteresovani izložbu mogu pogledati do 20. januara. 2020.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*